$meerklasse = 'verstop';

Nieuw bandlid !

Hierbij introduceren wij ons nieuwe bandlid “Larry Koning”.

Deze volendammer muzikant zal de plaats gaan innemen van Jack Stroek.
Jack zal nog wel de bij band blijven spelen totdat Larry helemaal is ingewerkt.

Hieronder een woordje van Larry himself.
Larry Koning
Geb. 5 juni 1984

Muzikale loopbaan: Charming Pigs, For Sale, Jane Says, The Fix, Vegaz, The Doo-Rags, Royal Flush, Vast Countenance, The Pink Floyd Experience

Ik was een jaar of 17 toen mijn vader na jaren van afwezigheid weer eens met z’n oude band The Porgels (wereldberoemd in Volendam) moest optreden. Ik had hem nog nooit horen gitaarspelen en hoorde vanaf mijn zolderkamer hoe hij aan het oefenen was. Dit wilde ik ook!

Nadat ik bijna alle liedjes van de Beatles en uiteraard van The Cats had geleerd op slaggitaar ben ik bij oud klasgenoot Nick Schilder op les gegaan om theorie en sologitaar te leren. Bij de eerste les speelden we de intro van Wish you were here van Pink Floyd. Ik speelde de hoofd-riff en Nick de solo eroverheen. Ik was verkocht. Ik wilde in een band spelen!
De lessen van Nick waren van korte duur want hij ging meedoen met Idols en brak kort daarna door met Simon. Later ben ik bij Jaap Kwakman van de 3J’s gaan lessen en heb daar een hoop geleerd op het gebied van sologitaar en improvisatie.

Ik heb daarna in een aantal bands gespeeld als leadgitarist en zanger of 2e stem. Een paar jaar geleden ben ik ook begonnen met eigen muziek te maken en hebben we met het PX Songwritersguild een cd uitgebracht, ook te beluisteren op Spotify. Als absoluut hoogtepunt heb ik met de topband The Pink Floyd Experience, 3 dagen lang mijn favoriete band mogen vertolken in een uitverkochte zaal. Alles erop en eraan met lasershow, professionele geluidsinstallatie en een geweldig team van rond de 60 man.

Dit optreden leek het hoogst haalbare voor mij, als een van de vele amateur muzikanten die ons dorp rijk is. Totdat ik een berichtje van Harmen kreeg over het vertrek van Jack.
Het is een droom om met deze topband te mogen spelen en schitterende zalen plat te spelen. Ik heb er heel veel zin in.

Tot snel!!

6 gedachten over “Nieuw bandlid !

 1. Mart

  ik heb jou gisteren voor het eerst gehoord en gezien in maria hout een woord super. Met jou erbij is de band nog beter geworden !

 2. toos kruizinga

  Zal niet makkelijk zijn ,maar heb er wel vertrouwen in ,dat het goed komt.
  De band en fans zullen je steun zijn , welkom bij deze top band, en tot bij een optreden,
  ergens in het land.
  Groetjes Toos Kuizinga

 3. Joop Gijzen

  Larry, erg leuk dat je nu bij de TTTCB zit. Het zal druk en vermoeiend worden: slapeloze nachten omdat je er uit moet voor je dochter (je kunt niet Nelly alles alleen laten doen), laat thuis (de mannen van de TTTCB) blijven nog wel eens ‘hangen’ en je moet alle nummers instuderen. Aan de andere kant zal het ook heel gezellig en leerzaam zijn. Ik heb er alle vertrouwen in. Succes.

 4. Martha de Vos

  Dit gaat helemaal goed komen. Welkom Larry Koning
  bij deze leuke, gezellige, TOP BAND.

  Groetjes, Martha de Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *