Jan Veerman (Dekker)

 

De Trom
Foto Jan Veerman
Jan Veerman
Geb: 21 april 1967, Volendam
Muzikale loopbaan: Power Line, Secret Service, Dutch

Een familietrekje is het, dat trommelen van de Dekkertjes. Thoom Veerman, de opa van Jan – en niet te verwarren met de Thoom van de TTTCB – , kun je gerust de aanstichter noemen; hij was destijds nauw betrokken bij het reilen en zeilen van het plaatselijke fanfarekorps.

Kleinzoon Jan speelde al vanaf 5 jarige leeftijd in het plaatselijke tamboerkorps.Van daaruit heeft hij zijn stouten schoenen aangetrokken en belde als tienjarig jochie aan bij Maarten van der Valk, met de vraag of hij drumles wilde geven aan kleine Jan.Na een tijdje drumlessen te hebben gevolgd kreeg Jan het advies van Maarten, om in een bandje te gaan spelen om zo het drummen goed onder de knie te krijgen.

Zo speelde Jan op 14 jarige leeftijd zijn eertse concert in de toenmalige Wir War Bar te Volendam samen met drummer Jaap Sombroek (lood) ook een fantastische volendammer drummer, waar Jan ook heel veel van heeft geleerd.
Daarna volgde er nog vele bandjes samen met vrienden en familieleden.

Vanaf de oprichting en nu in de huidige samenstelling van de Catsband speelt Jan nog steeds de drums in deze fantastische band.Jan vertelt ook, als je maar lang genoeg gewoon blijft……wordt je vanzelf bijzonder…..en dat is deze band echt, heel bijzonder!

Namens Jan…..wij zijn heel dankbaar dat vele mensen blijven komen naar onze concerten….wat ook heel bijzonder is.Iedereen bedankt voor jullie steun….helemaal top….en wij blijven dit doen met heel veel plezier ! Hartelijke groet, Jan.

3 gedachten over “Jan Veerman (Dekker)

  1. jos jacobs

    hoi jan ,ik drum zelf ook al 45 jaar .jullie zijn echt een top band net wat je zeg ,blijf gewoon zo als je bent dan gaat het altijd goed,kom 11 jan naar deurne ff genieten van jullie fantastische muziek blijf zo doorgaan gr jos

  2. Yvonne been

    zou graag Facebook vrienden willen worden ,en hartelijk bedankt voor de drum bij dragen in het wapen van Assen delft ,ik heb echt genoten ,toppers zijn jullie ,gr Yvonne been

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *