$meerklasse = 'verstop';

Jack Stroek stapt uit de TTTCB

The end of the show


Na 7,5 jaar met heel veel plezier te hebben gespeeld, heb ik besloten om uit deze mooie band te stappen.

Ik kan terug kijken naar een prachtige muzikale periode waar ik nog vaak aan terug zal denken en zeker ook wel zal gaan missen.

Toen ik in deze band stapte had ik geen idee waar ik aan begon. Al snel kwam ik erachter dat dit niet zomaar een bandje was, maar een rijdende trein die niet te stoppen was en elk jaar weer groter werd. Niet alleen de band, maar ook de zalen werden groter en raakten vaker en sneller uitverkocht. Diner dansant in het mooie Hotel Spaander groeide uit tot all-in weekends in het giga complex Zuiderduin in Egmond aan zee, waar 650 mensen dineren onder het genot van de Catsmuziek verzorgd door de TTTCB. Ook deze optredens zijn wederom maanden van tevoren uitverkocht. Een 50 jarig Cats jubileum, die wij vierden middels een 3-daags optreden in de Pius-X te Volendam, ruim 2000 bezoekers. Vervolgens kwamen de theaters erbij, waarbij boekers eerst wat sceptisch waren maar al snel kwamen er meer en grotere theaters bij die ook weer uitverkocht raakten.
We mochten te gast zijn bij diverse radiozenders als RTV en radio nostalgia, en kwamen zelfs op tv aan tafel bij omroep Max.
In maart 2017 kwam een jongensdroom in vervulling, een uitverkochte AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). Een zaal waar vele muzikale grootheden van mij hebben gestaan, en nu staat deze band ook tussen dat rijtje.

En dan de vaste fans, wat een toewijding! Elk optreden weer daar aanwezig, ongeacht of het optreden nu in het noorden, zuiden, westen of oosten van het land is. En telkens weer zichtbaar genieten en de band toejuichen met zoveel enthousiasme en energie.

Ik heb mensen zien zingen, dansen, lachen en huilen van emotie. Dat deze muziek na ruim 50 jaar nog zoveel los kan maken en vooral ook zo leeft onder de mensen is prachtig om mee te maken. Het is een eer voor mij dat ik hier iets aan heb kunnen bijdragen. Bedankt Cats!

Maar naast de prachtige zalen, momenten als kerst in de Jozef, de muziek en allerliefste fans die ik heb leren kennen tijdens deze 7,5 jaar was het meest bijzondere toch wel de band zelf. Een band die bestaat uit jongens die allemaal met hun benen op de grond staan en stuk voor stuk prachtgozers zijn. Wat heb ik naast het vele genieten van de mooie harmonieën en het musiceren enorm veel gelachen tijdens de optredens, busritten, en alle oefensessies.
Thoom, Jan, Nico, Kees, Piet, Cees en Harmen, bedankt voor deze levenservaring en het groter maken van mijn muzikale kunnen.

TTTCB is geen band, dit is een vriendengroep, die ik altijd bij mij zal blijven dragen.

En met deze vriendengroep bedoel ik natuurlijk niet alleen de muzikanten.
Ook hoort hier KTS bij, die altijd keihard werken zodat er een prachtige show neergezet kan worden, voorzien van het mooiste licht en geluid. Onze geluidsman Rob de Vries, die deze band naar een muzikaal niveau heeft gebracht die zijn weerga niet kent. Piet Tromp, de rust hemzelf, die ons altijd weer veilig naar de plaats van bestemming brengt in zijn prachtige touringcar.
Marga voor je altijd trouwe support en werk voor de band.
Ab Mop, onze fotograaf die altijd zorgt voor sfeer, de band scherp houdt en hilarische momenten creëert die voor mij zeer dierbaar zijn en waar ik nog vaak met een glimlach aan terug zal denken.

Onze redder in nood, Jan Koster.
Een prachtkerel die naast het geluid ook nog eens de taak van manager op zich nam toen we het spoor kwijt begonnen te raken. Zonder hem zou deze band nooit zo groot zijn geworden als wat deze nu is. En wat kan ik genieten van de mooie catsverhalen die je tijdens de busritten zo prachtig kunt vertolken.

Volendam Music en alle lieve mensen die de band al die jaren helpen met de promotie, het organiseren van optredens of wat dan ook waar de band baat bij heeft. Het zijn er teveel om bij naam te noemen en ik zou niet iemand willen vergeten, maar jullie weten wie je zijn. Bedankt en ‘keep up the good work’!

Ten laatste mijn familie die mij altijd heeft gesteund.

Ik weet zeker dat deze trein in volle vaart nog prachtige dingen gaat meemaken en veel mensen plezier zal brengen, maar ik stap binnenkort bij een van de volgende stations uit.

Alle fans, bezoekers en iedereen die geniet en heeft genoten van deze band wil ik met heel mijn hart bedanken voor alle liefde en energie die jullie hebben gegeven tijdens de optredens. Bedankt!

Remember the good times we had my friend!

Jack Stroek

10 gedachten over “Jack Stroek stapt uit de TTTCB

 1. Jannie Jansen

  Jack,
  Sneller dat ik had gedacht ben je uit de trein gestapt….
  see you, veel liefs jannie

 2. Andre Bakker

  Wat jammer dat u gaat stoppen,ik vond u wel bij de band passen,maar goed,het is de keuze die u maakt,en heb aantal keren mee mogen maken met u en de rest van de band,maar is de keus dat u er een punt achter te zetten,het zeit zo.
  Met vriendelijke groet van Andre.

 3. b pollmann

  bedankt jack ik heb je helaas maar 4 x mee kunnen maken maar je was geweldig succeses methet volgende

 4. Gemma

  Onlangs nog genoten in Almelo bij een van je laatste optredens naar nu blijkt. Dank, dank, dank, wat heb ik van je genoten. “Freedom Bird” bezorgde mij steeds weer kippenvel, fantastisch deed je dat.
  Heel veel succes en alle geluk voor de toekomst, bij wat je ook gaat doen.
  Muzikale groet,
  Gemma

 5. Leo en Anny

  Jack, nooit meer Mr. Moonlight van jou. Jammer! Hopelijk zien we je snel terug met eigen werk.
  Samen met Cees bracht je vernieuwing in de band. We gaan je missen. Veel geluk gewenst.
  Groetjes uit Limburg van Leo en Anny

 6. Jan

  Beste fans, vrienden en volgers,

  Wanneer Jack zijn laatste optreden is, is nog niet bekend, deze informatie volgt later.

  Groeten Jan

 7. Marion Stuart

  Respect voor je keuze Jack ; maar één ding is zeker dat wij jou allemaal gaan missen.
  Bedankt!!

 8. Riet

  Bedankt voor de mooie muzikale jaren bij de band Jack Stroek.
  Zal je missen , maar wens je succes en geluk bij alles wat je gaat doen.

 9. Gerrit

  Een prachtig verhaal Jack ! precies zoals het is , recht uit het hart
  Afgelopen zaterdag in Uden was dus je laatste concert met de band
  Voor jou the end of de show ! maar voor de vaste fans nog lang niet
  ik wens je voor de toekomst het alle beste toe
  Groet Gerrit uit Emst

 10. Toos

  Jammer Jack, ik ga je zeker missen, je hebt zo`n mooie stem,
  maar ik wens je heel veel geluk en succes in de toekomst!

  Groeten Toos uit Diepenheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *