Harmen Veerman (Poesie)

INSPIRATIEBRON
harmen

Harmen Veerman
Geb: 28 november 1947, Volendam
Muzikale loopbaan: Left Side, solo, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

In de begintijd van The Cats fascineerde hun muziek mij al. En dat was niet alleen omdat mijn grote broer Cees in dat bandje speelde. Ik weet nog goed dat ik met mijn neef en vriend Jaap Lautenschutz vaak naar het huis van Piet Veerman ging om op straat te luisteren naar de zangrepetities die boven in de kleine slaapkamer van Piet werden gehouden.

Vaak, als de moeder van Piet ons buiten zag staan, mochten we naar binnen. Dat was mooi! Op onze hurken en muisstil zaten we dan te kijken en luisteren hoe The Cats de harmonieën voor de zangstemmen perfectioneerden. Tientallen keren, nee, wel honderd keer werd er gestopt en probeerden ze het nog beter te laten klinken.

Hier heb ik erg veel van opgestoken, en mijn zin in muziek is er in ieder geval wel door aangewakkerd.
Mijn eerste gitaarlessen heb ik trouwens gehad van Jaap Schilder (koster).
Vaak zaten we gewoon aan de huiskamer-tafel waaqr dan ook zijn vader en moeder bijzaten maar soms zaten we in een kamertje boven.

Van Jaap heb ik heel veel geleerd in ieder geval.

Neef Jaap en ik zijn een paar jaar later begonnen met Left Side. Over die periode is door anderen al een heleboel geschreven. Ik verwijs wat dat betreft bijvoorbeeld graag naar ‘De geschiedenis van de palingsound’, het boek van Johan Tol en Michel Veerman dat tijdens de concerten van de TTTCB in de fanstand te koop is en waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Timstar.

Na mijn Left Side-periode heb ik nog enkele solo-singles gemaakt met onder meer Jack Jersey en Peter Koelewijn als producenten. Ook heb ik een aantal jaren in een hobbybandje gespeeld met onder anderen Jack Veerman (van BZN), Dick Plat (inderdaad, ook van BZN – en daarvoor van Canyon en … van Left Side) en mijn zoon Kelly. We noemden onszelf de Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Deze band was eigenlijk een Tribute To The Beatles Band, zodoende die naam.

De laatste jaren heb ik mij vooral toegelegd op het schrijven van liedjes. Die werk ik helemaal uit in mijn home-studio. Mijn laatste project is ‘A fire upstairs in heaven’ geweest. Dit nummer gaat over hoe wij thuis de nieuwjaarsbrand hebben beleefd. Onze dochter was namelijk ook aanwezig in ’t Hemeltje toen die ramp zich daar voltrok. Gelukkig is zij er goed uit gekomen.
De single is nog te koop; o.a. ook op Itunes.
Verder heb ik samen met mijn zoon Kelly en met Sebastian Mol af en toe een optreden voornamelijk in Volendam maar soms gaan we ook over de dorpsgrenzen.
Het is maar net door wie we uitgenodigd worden.
Twee gitaren en een piano: we noemen onszelf Strings, en het repertoire is van The Eagles, Beatles, maar ook van tegenwoordige artiesten.
Dit is ook heel tof om te doen, samen met twee van die jonge gasten – dan speel je toch iets andere muziek.

Het spelen bij The Tribute to the Cats band hoop ik voorlopig nog een tijdje te kunnen blijven doen.
De sfeer is top en ik vermaak me prima
Tot ziens en horens bij de Tribute To The Cats Band!

 

16 gedachten over “Harmen Veerman (Poesie)

 1. Annie Heemskerk

  Wat een topper Ben jij!
  Je gitaarspel en zang, kippevel!
  Geweldig genoten weer gister in Egmond, top de hele band, het perfecte avondje uit!
  Bedankt mannen
  Annie

 2. Jannie

  Hallo Harmen, leuk om dit alles te kezen,, je speelt alweer wat jaartjes mee in de palingsound, Volendams kenmerk. Vooral doorgaan zou Arnold zeggen, ik sluit me daarbij aan,
  Have fun…
  jannie

 3. Klaas Plat

  Hallo Harmen,
  waren neulich in Amsterdam zu Euerem Jubileumsconcert ; so was tolles haben wir
  schon lange nicht mehr gesehen. Es war super !!!
  Grandiose Musik; Eure Band ist Spitze!!
  Vielleicht kommt Ihr auch mal nach Bremen oder Hamburg?
  Wir konnten uns nachher leider nicht mehr unterhalten, aber nochmal ein
  herzliches Dankeschön für deinen Support zu “Blackbird”
  Viele Grüsse
  Klaas Plat

 4. cas

  ja geweldig dat je er ook weer bent harmen was al een grote fan van je uit de tijd van leftside .well come to my house.

 5. Erna

  Met gesloten ogen geluisterd naar het optreden voor radio M Utrecht…geweldig Harmen…kippenvel van jou stemgeluid..Je lijkt zooooooveel op je broer Cees…dank je wel daarvoor. Groetjes van een echte Catsfan..

 6. Pingback: Gitaarlessen Uden | Word Meester op de Gitaar!

 7. Pingback: Gitaarlessen Maassluis | Word Meester op de Gitaar!

 8. marcel de klerk

  optreden van 15 november j.l. in Poeldijk was top,Enkele solo nummers gezongen door jou klonken perfect en ook de manier van bewegen op het podium ging je als een jonge hond tekeer.
  Mijn complimenten. Marcel en Rita uit Maassluis

 9. Rene Jeene

  Genoten van jullie optreden in amphion.
  Ik hoop dat er volgend jaar weer een optreden zal plaatsvinden in Doetinchem

 10. T Schonewille

  Harmen
  nog bedankt voor de geweldige avond met je collega’s in hotel zuiderdijn
  nu een vraag ik heb een cd van vader trots – Menu van mummieleer (weer een band uit volendam met een Veerman aan boord) zijn er nog meer cd’s van deze band uitgebracht?

 11. Henk Vt hof

  Heb afgelopen zondag erg van jullie genoten ,en zal er in Poeldijk weer bij zijn ,leuk dat je er bij bent ,heb vroeger ook veel geluisterd naar left Side ,een van mijn populaire band uit die tijd

 12. Nick Pronk

  Hallo heer Harmen Veerman, Vroeger had je een zaal in Spanbroek ( Jan Stam) dit was de voorloper van vele west-friese kroegen zoals later Loos Wadway, Hensriks en Stam in Wognum etc. Maar Stam Spanbroek was toch anders. Nu gaan we een reunie organiseren en willen evt ook een goed uurtje live gaan. Left Side was in die tijd gans populair. is er een mogelijkheid dat we u kunnen boeken voor een gedeelte van de avond en dan denk ik van 01.00 uur tot 02.00 uur ? Ik hoor graag van u. Nick Pronk
  0621132009 datum wordt waarschijnlijk 28 maart 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *